1 APRIL !!!

01 april 2009 07:00

FILMWIJK - Het was een aantal bewoners van de Hollywoodlaan en omliggende straten al jaren een doorn in het oog: automobilisten die hun auto in Filmwijk parkeren om zo parkeergeld in het stadshart te ontduiken. Voor een aantal FIlmwijkers is de maat nu vol. Zij weren het autoverkeer op drukke koopdagen met een slagboom.


Vanaf de Cinemadreef rijden 'wanparkeerders' zo de Oscarlaan op, om even verderop in de Hollywoodlaan gratis te parkeren. "In de parkeervakken naast de Cinemadreef is al een blauwe zone en mag niet langer dan een uur geparkeerd worden. Maar verderop is dat niet", zegt initiatiefnemer van de slagboom, Kees van der Dongen. "Je kunt natuurlijk zeggen dat het erbij hoort, als je in het stadscentrum woont, maar als bewoner is het heel vervelend. Het overkomt mij heel vaak dat ik mijn auto zeker drie straten verderop moet parkeren omdat winkelend publiek weigert parkeergeld te betalen in één van de parkeergarages onder het winkelcentrum."
Toegang naar de Filmwijk via de Oscarlaan wordt automobilisten ontzegd, tenzij ze kunnen aantonen daadwerkelijk in Filmwijk te wonen. Van der Dongen: "Mensen die in het begin van Filmwijk wonen, dichtbij het centrum, hebben een parkeerkaart. Als we die zien gaat de slagboom ook direct open. Bewoners uit Filmwijk die geen parkeerkaart hebben, kunnen bij ons een pasje halen, waarmee ze kunnen aantonen dat ze in Filmwijk wonen en daar dus ook mogen parkeren."

Poort dicht op winkeldagen

Bij toerbeurt draaien de bewoners diensten bij de slagboom. Op winkeldagen, zoals de koopavond, zaterdag en koopzondagen moeten bezoekers zich 'aan de poort' legitimeren. "De gemeente doet er helemaal niets aan, terwijl wij altijd parkeerproblemen hebben", zegt Van der Dongen verontwaardigd. "Voor ons zat er niets anders op dan het recht in eigen hand te nemen. Vervelend voor mensen die niet kunnen aantonen dat ze hier wonen, maar dan moeten ze maar een blok verderop parkeren. Of gewoon met de fiets komen!"
De gemeente reageert geschrokken op de actie van de Filmwijkers. "Het is zeker niet de bedoeling dat bewoners het recht in eigen hand nemen. We gaan uitzoeken of dit juridisch wel mogelijk is."
Meepraten over dit onderwerp?

Reageer op de stelling 'Alle wijken rond het stadshart moeten een slagboom krijgen!' via www.almeredezeweek.nl of mail naar: redactie@almeredezeweek.nl.