10 december is Dag van de mensenrechtenLeen Verbeek opent ‘weg van de mensenrechten’ in bibl

07 december 2011 06:00

STAD CENTRUM - Amnesty International-Almere legt een fiets-, wandel- en skateroute door Almere aan. De route voert langs borden met de jeugdtekst van de mensenrechten. Zaterdag 10 december om 14.30 uur wordt het eerste bord onthuld door de Commissaris van de Koningin Flevoland, Leen Verbeek. Dat gebeurt in de bibliotheek aan het Stadhuisplein 101.


Het doel van de route is om vooral jongeren kennis te laten maken met de mensenrechten. Dertig artikelen van de universele verklaring van de rechten van de mens worden voor de route aangebracht op gebouwen die een relatie hebben met het artikel. Zo staat het artikel over recht op onderwijs, bij een onderwijsinstelling. In de bibliotheek wordt artikel 22 aangebracht: ‘je hebt recht op de economische, culturele en sociale voorzieningen in je land. Dit bord is geadopteerd door de bibliotheek’.
Na de onthulling is in de filmzaal gratis de film ‘Welcome to Hebron’ van het Arabische huis voor de Kunsten te zien. Na afloop is er naar aanleiding van de film in het café bij de filmzaal een informele discussie.
De hele route is af op 5 mei 2012.