10 en 11 april Nationaal MuseumweekendSpeciale rondleidingen door Almeerders

07 april 2010 07:00

STAD - Op zaterdag 10 en zondag 11 april barst het Nationale Museumweekend weer los. Museum De Paviljoens aan de Odeonstraat 3 deelt dit weekend haar taken achter de schermen zowel binnen als buiten de museummuren met bezoekers; Almeerse bewoners geven exclusieve rondleidingen door de tentoonstelling Germaine Kruip: Only the Title Remains.


Speciaal voor het Museumweekend geven Almeerse bewoners als kunstenaar Emeke Buitelaar, Fons van der Ham (president World Trade Center Almere), Monique van der Plas (gebiedsmanager Almere Buiten Gemeente Almere) en kunstenaars Klaar van der Lippe & Bart Stuart persoonlijke rondleidingen door de tentoonstelling Germaine Kruip: Only the Title Remains voor vrienden, familie of toevallige voorbijgangers. Hun verhalen geven een bijzondere kijk op de tentoonstelling, kunst in het algemeen of het museum. Officiële rondleidingen door museumdocenten beginnen elk uur. Wie zich wil aanmelden voor de bijzondere rondleidingen van Almeerders kan een profiel op www.depaviljoens.nl.

Struinen door het stadshart

Museum De Paviljoens verleidt de bezoeker niet alleen binnen, maar ook buiten de museummuren. De kunstambassadeurs van De Collectie Almere in de openbare ruimte zoals Mark Seveke en Ricky Tak vertellen tijdens bijzondere stadswandelingen aan de andere kunstambassadeurs en Vrienden van De Paviljoens over 'hun beheerde' kunstwerken Up-Stairs van Ira Koers en Zonder Titel van Sigurdur Gudmundsson.
Museum De Paviljoens is het hele weekend gratis toegankelijk en geopend van 12.00 uur tot zonsondergang. Kijk voor het actuele programma op www.depaviljoens.nl.