130.000 bezoekers tijdens de NVM Open Huizen Dag

20 oktober 2009 07:00

ALMERE - De NVM Open Huizen Dag van zaterdag 10 oktober heeft naar schatting circa 130.000 bezoekers getrokken. Gemiddeld kreeg een woning circa drie bezoekers. Eén op de vijf openstaande huizen kreeg echter geen bezoek. Ruim 45.000 woningen waren aangemeld.


Woningzoekenden konden op de NVM Open Huizen Dag zonder afspraak binnenlopen bij te koop staande woningen om zich vrijblijvend te oriënteren op aanbod en prijs. Door het grote aantal deelnemende woningen konden potentiële kopers eenvoudig thuis een route uitstippelen om vervolgens op hun gemak een aantal huizen te bekijken, de sfeer te proeven en prijzen te vergelijken. Een persoonlijke bezichtiging geeft een betrouwbaarder beeld dan alleen oriënteren via internet.
Volgens de NVM kunnen woningzoekenden profiteren door juist nú een huis te kopen. De prijzen liggen gemiddeld 5% lager dan vorig jaar, de rentestand is gunstig en de keuze is ruim. Op de lange termijn blijkt het kopen van een woning een solide investering. Een bijkomend voordeel is dat het kabinet in juli de grens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heeft verhoogd van 265.000 naar 350.000 euro. Daarmee vallen ook de iets duurdere woningen binnen de zekerheid die de NHG biedt.
Wie echt interesse heeft in een woning, wordt geadviseerd om een NVM-aankoopmakelaar in te schakelen. Deze geeft deskundig advies, onderhandelt met de verkopende partij en biedt bij de aankoop van het begin tot het eind professionele begeleiding.