1300 Echnatonleerlingen vieren jubileum

24 september 2008 07:00

ALMERE - Scholengemeenschap Echnaton bestaat 25 jaar en viert dit uitbundig. Zaterdag was er de langverwachte reünie voor oud-medewerkers en -leerlingen. De vrijdag voorafgaand aan de reünie vierden de 1300 huidige leerlingen hun feestje.


"We hebben voor alle jaarlagen een andere sportactiviteit die aansluit bij elk type leerling", vertelt gymdocente Carola van Dolen die ook mede-organisator én tevens oud-leerling van de school is. Nu bekijkt ze de school dus van de andere kant. "Het lijkt allemaal heel eenvoudig om een goede school te zijn, maar er wordt enorm veel werk verzet. De voldoening die je ervoor terug krijgt, is dan ook groot."
Voor de eerste klassen had de school het Topsportcentrum afgehuurd. Van Dolen: "Daar stonden allemaal opblaasattracties, echt een happening. De tweedeklassers gingen op survival in het Beatrixpark. Leerlingen uit de derde klas kregen een clinic Basketball Rhythm en stapten op de waterski's bij het Lido. De vierdeklasleerlingen deden buitensport- en teambuildingsactiviteiten bij VVC Adventure in Almere Buiten."
DJ Rick Romijn van Radio 538 sloot de leerlingendag vrijdag af met een groots dansfeest in de aula van de school.