2 Turven Hoog festival viert jubileum

04 februari 2009 08:00

ALMERE - Dit jaar bestaat het 2 Turven Hoog festival 10 jaar. De voorverkoop van dit internationale theaterfestival voor peuters en kleuters in de schouwburg van Almere is inmiddels gestart. De jubileumeditie van het festival is op zaterdag 7 en zondag 8 februari in de Schouwburg Almere en extra feestelijk met een speciale taartenactie.


Het festival wordt zaterdag 7 februari geopend met een enorme taart voor alle bezoekers van de ochtendvoorstellingen. Tijdens het festival krijgen bezoekers ook een stuk taart als zij reserveren voor vier personen of meer voor dezelfde voorstelling. Om van de taart te kunnen genieten, moeten zij bij hun reservering het codewoord 'taart' vermelden.

Ontdekkingsreis

Het hele festivalweekend is er in de schouwburg in Almere theater, dans, muziek, interactieve en beeldende kunst te zien. Alle zintuigen worden geprikkeld. Direct bij het betreden van de hal van de schouwburg, begint de ontdekkingsreis. Zeven beeldend kunstenaars/vormgevers maakten speciaal voor het festival avontuurlijke speelplekken en interactieve installaties. Peuters, kleuters én hun (groot)ouders kunnen, naast het bezoeken van de voorstellingen, op deze verschillende plekken samen spelen.
Mix

Festival 2 Turven Hoog biedt een mooie mix van grote en kleine voorstellingen, van bekende makers, nieuwe makers en makers die zich voor het eerst in dit veld begeven. Line up: Filmorkest MAX TAK, Peter Zegveld, Etienne Borgers, De Stilte, Compagnie Iota, Compagnie Skappa, Helios Theater, Mag Pie Umbrella, Cordua en Magnus, Sarah Manya, Lindai Boogerman, Thomas Johannsen, Wiersma en Smeets, Het Blauwe Huis, Squeezz, BonteHond, Waag Society, NedPho GO!
2 Turven Hoog vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 februari in de Schouwburg Almere. Meer informatie over het programma en het festival is te vinden op www.2turvenhoog.nl. Voorverkoop: online via www.schouwburgalmere.nl of telefonisch: 036-8455555.