24-uurs wandelestafette tegen kanker op 6 en 7 juni in AlmereSamenloop voor Hoop voor en door Almeerders

25 maart 2009 08:00

ALMERE - "De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette voor KWF Kankerbestrijding, die op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2009 plaatsvindt." Aan het woord is Jan Horssius, voorzitter van het organisatiecomité. De locatie van de SamenLoop is het Fanny Blankers Koen-sportpark, bij atletiekvereniging AVA'81. Het startsein wordt zaterdagmiddag om 16.00 uur gegeven. Alle actuele informatie staat op www.samenloopalmere.nl.


Centraal staan survivors (ex-kankerpatiënten) en de teams (tussen tien en vijftien personen) die wandelen. Het is een evenement voor en door Almeerders, met optredens, acties en demonstraties van bandjes, koren, muziekgroepen, deelnemende teams, clubs en verenigingen. Saamhorigheid staat voorop, daarnaast wordt er geld ingezameld voor onderzoek tegen kanker. De openings- en slotronde en de kaarsenceremonie (op zaterdagavond) zijn bijzondere momenten.

Steun in de rug

Vorige week vond een eerste voorlichtingsbijeenkomst plaats. Daar liet de nog jonge ex-kankerpatiënt Nikki Voss weten dat ze met een team mee gaat doen aan de Samenloop. Ze zei blij te zijn met het initiatief van de SamenLoop in Almere en maakte duidelijk dat het evenement en de inspanningen die alle mensen leveren om de SamenLoop voor Hoop te doen slagen voor haar een steun in de rug betekenen. Zij gaat voorop in de strijd tegen kanker en neemt met een team deel aan het evenement.
Horssius: "De SamenLoop is een feest van Hoop. Iedereen kent wel iemand die met de ziekte is geconfronteerd. Door wetenschappelijk onderzoek te financieren, zorgen we samen voor een toekomst met minder risico op kanker, meer kans op genezing en een betere kwaliteit van leven voor (ex)kankerpatiënten." Ook is er een speciaal programma voor (ex)kankerpatiënten. Ook zij kunnen zich via de website www.samenloopalmere.nl opgeven om mee te doen.
Iedereen kan meedoen

De komende maanden gaat de organisatie teams werven en een 24-uurs programma opzetten, waar alle Almeerders een bijdrage aan kunnen leveren. "Je kunt samen met je familie, vrienden, clubgenoten, buren, klasgenoten of collega's een team van vrijwilligers vormen en meelopen", zegt Kirsti Voss van de commissie Teamwerving. "Elk teamlid wandelt ongeveer twee of drie uur gedurende het hele evenement. De SamenLoop is geen wedstrijd, maar een continue wandeling, waarbij de teamleden elkaar afwisselen. Er loopt altijd minstens een teamlid: als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Naast de wandeltocht organiseren teams tijdens het evenement allerlei activiteiten om de opbrengst te vergroten.
Sponsors

Omdat de organisatie er naar streeft de SamenLoop voor Hoop in Almere tegen geen of zo laag mogelijke kosten te organiseren, zijn sponsors nodig. Annete Stevens van de commissie Sponsoring zegt dat bedrijven en organisaties de SamenLoop kunnen steunen door materialen en/of diensten ter beschikking te stellen. "Maar ze kunnen ook helpen door de organisatie financieel te ondersteunen, zelf een loopteam samen te stellen en dit te sponsoren, ('adopteren') of een bedrag te doneren."