25.000 euro prijzengeld voor actie Pinnen = WinnenBurgemeester deelt pinpakketten uit

14 januari 2009 08:00

ALMERE - De actie Pinnen = Winnen is donderdag door medefinanciers beloont met 25.000 euro extra prijzengeld. De actie moet winkelende mensen aanzetten om in Almere met de pinpas te betalen. Dat maakt het winkelen veiliger. Wie een pinbonnetje inlevert bij winkeliers die aan de actie meedoen, maakt dus kans op extra mooie prijzen.


Juwelier Ton Groenhuizen keek donderdagmiddag vreemd op toen niemand minder dan burgemeester Annemarie Jorritsma zijn winkel binnenstapte, gevolgd door een hele horde volgers, waaronder persfotografen, journalisten en de voorzitters van alle Almeerse winkeliersverenigingen. "Winkeliers die veel baar geld in de kassalade hebben liggen, zijn interessant voor overvallers", legde Jorritsma de verbouwereerde juwelier uit. "Daarom willen we de met actie het pinnen stimuleren. Dit is een positieve manier om mensen sneller te laten pinnen."
Ze overhandigde een zogenoemd pinpakket aan de juwelier aan het Stadhuisplein, die een enthousiast deelnemer is aan de actie. "Winkelen moet zo veilig mogelijk gebeuren. We moeten het overvallers zo onaantrekkelijk mogelijk maken."
Ook bij McDonald's trof Jorritsma een enthousiaste bedrijfsleider. Die overhandigde haar een cheque ter waarde van 16.000 euro waarmee pinnende Almeerders een hamburger kunnen winnen.

Cashless Almere

In het kader van het project Cashless Almere (contant geld-loos Almere, red.) ontvangen de winkeliers in Almere een zogenaamd pinpakket. Het pakket is samengesteld in nauwe samenwerking met Currence (de merkeigenaar van PIN), de Almeerse winkeliersverenigingen en de gezamenlijke horeca. In dit pakket zitten allerlei zaken om het winkelend publiek meer te laten pinnen en zo minder cash in de kassa te krijgen. Het pinpakket is een instrument voor de ondernemers wat bijdraagt aan een Cashless Almere.
In het pinpakket zitten stickers en folders om het pinnen te bevorderen en ook materiaal waarmee ondernemers subside kunnen krijgen op pinapparatuur. Ook kunnen ze zich inschrijven voor een gratis overvalpreventie-training
De komende dagen worden de pakketen uitgereikt aan alle winkeliers van de ondernemersverenigingen.
Voorzitter Martin Oort van de ondernemersvereniging Almere Stad is blij met de grote media-aandacht. "Na het artikel in Almere DEZE WEEK, begin december, is er ontzettend veel gereageerd door collega's en klanten. Iedereen heeft begrip voor de actie. Het is daarom ook zo ontzettend goed dat de winkelende mensen positief gestimuleerd worden op te pinnen. Met iedere pinbon zijn mooie prijzen te winnen. Dat is plezierig. Bovendien zorgen we er zo voor dat we veilig kunnen winkelen. Zo helpen we elkaar."