27 uur shuttels slaan in AlmereBadmintonners spelen record uit boeken

04 maart 2009 08:00

PARKWIJK - Superlatieven schieten te kort om de prestatie die Joost Berkelmans, Rick Blok, Thijs Maassen en Steven van Puffelen hebben neergezet, te omschrijven. Na 27 uur badmintonnen zetten zij zaterdagmiddag om 16.00 uur een nieuw record in de boeken door maar liefst 27 uur het shuttletje over te slaan.


Vrijdagmiddag om 13.00 uur gaf wethouder Arno Visser het startschot in Sportcomplex De Toekomstgroep. Het viertal begon aan een schier onmogelijke opdracht, te weten het breken van het Ierse record van 24 uur, 21 minuten en 19 seconden achtereen badmintonnen in het dubbelspel, overeenkomstig de voorwaarden van het Guinness Book of records.
Bijna 300 toeschouwers waren getuige van deze voor de helden en de Badminton Vereniging Almere historische gebeurtenis. Rob Ridder, de voorzitter van de badmintonbond, stal de harten van het publiek door met een soort opzwepende Indianendans langs de tribunes te lopen. Om 16.00 uur precies deed zich een orgasme aan geluid voor. Publiek op de banken en de spelers vielen elkaar in de armen.
Vervolgens zetten Chris van Dijk, partner van Kennedy Van der Laan advocaten en notarissen te Amsterdam, samen met presentator Klaas Wilting de handtekeningen waarmee zij verklaarden dat de recordpoging was geschied overeenkomstig de voorwaarden van het Guinness Book of Records.
Voorzitter Henk Staats bedankte de vier helden en het organisatiecomité voor hun geweldige prestatie.