27e Lenteloop langs Almeerse plassen

04 januari 2012 06:00

ALMERE - De 27e editie van de Lenteloop, die zondag 25 maart gehouden wordt, voert langs de Noorderplassen en de Leeghwaterplas. Voor het tweede jaar staat de Lenteloop open voor handbikers. Nieuw is dat de starttijd van de 10 kilometer naar achter is verschoven (12.00 uur). De finish van de verschillende afstanden komt zo dichter bij elkaar te liggen.


De loop wordt georganiseerd door atletiek- en triatlonvereniging Almere ’81. Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 2,5, 5, 10, 20 en 30 kilometer.
Evenals voorgaande jaren wordt er dit jaar gestart op het parkeerterrein voor het atletiekcomplex van Almere '81 aan de Estafettelaan 13. De lopers gaan via het Atletiekpad, het Tienkamppad en de Biathlonweg rondom sportpark Fanny Blankers-Koen richting Waterwijk.
Via het Madisonpad gaat het richting Noorderplassen. Dan gaan de lopers via de Von Draisweg en het Von Draispad langs de Hoge Vaart naar de Leeghwaterplas. Langs de oever van deze plas wordt naar het Verzetsbos gelopen. Het Humberpad langs dit bos voert de deelnemers weer terug naar het sportpark Fanny Blankers-Koen.

Banaan

Om de 5 kilometer is er een verzorgingspost met water, sportdrank en stukjes banaan. In het clubgebouw zijn vier kleedkamers. Iedere kleedkamer beschikt over warme douches. De doucheruimte is voldoende groot voor handbikers. Bij het startvak bevinden zich voldoende toilethuisjes. In het clubgebouw is een invalidentoilet.
Handbikers kunnen zich alleen vooraf via Welzorg inschrijven. Meer info: lenteloop@almere81.nl.