2turvenhoog: 30 dagen theater, dans en muziek voor de kleinsten

02 juni 2021 12:45

ALMERE - Van 11 juni tot en met 11 juli is Almere het podium van 2turvenhoog 2021. Kleinschalig en op onverwachte plekken worden dertig dagen lang bijzondere ontmoetingen met theater, dans, muziek en beeldende kunst gepresenteerd voor gezinnen met jonge kinderen.

2turvenhoog heeft het programma zo opgezet dat een deel zelfs met de huidige maatregelen zeker door kan gaan. "Kunst naar de mensen en kunstenaars aan het werk. Voor ons is het geen optie om te wachten tot na de zomer", aldus Ingrid Wolff, artistiek leider en algemeen directeur van 2turvenhoog. "Kleinschaligheid is ons handelsmerk en dat heeft alles te maken met ons fantastische publiek; de jongste kinderen en hun ouders of andere volwassen begeleiders."

De programmering is verspreid over 30 dagen en de voorstellingen zijn te vinden op veel alternatieve locaties, waaronder ook veel buitenlocaties. Wolff: "Natuurlijk zorgen we ervoor dat we veilig produceren en de maatregelen volgen. Ik wens dat veel ouders en kinderen komen genieten."

De wijken in

Op het programma staan onder andere premières van verschillende voorstellingen uit binnen-en buitenland. 'Heb jij mijn zusje gezien?' van Hoge Fronten | Lieke Benders (19 juni), 'Strek' van Frisse Oren (23 juni) en de internationale voorstelling 'Elektrische Schatten' van Florschütz & Döhnert gaan in première bij Corrosia in Almere Haven. In de nieuwe bibliotheek in Stad beleeft De Fee Theaterproducties, het gezelschap van de Almeerse maakster Linnet van der Wal, de première van 'Schuim' (27 juni).

Almere Centrum

Ook in Almere Centrum zijn voorstellingen én de start van de theaterwandeling De Blauwe Vogel in de theaterwinkels van 2turvenhoog op Citadel 22 Belfort 15. In de pop-up expo Kunst is Leuk! zijn makers te gast en is te zien hoe hun kunstwerken groeien. Bij StrandLAB op het Almeerderstrand is vanaf 18 juni elk weekend een voorstelling of workshop te bezoeken.

Ga voor het hele programma en tickets naar www.2turvenhoog.nl.

In bibliotheek Stad beleeft De Fee Theaterproducties, van de Almeerse maakster Linnet van der Wal, de première van 'Schuim'.