2WielerCentre.nl verkoopt nu ook scooters

20 april 2010 07:00

STEDENWIJK - Het 2WielerCentre.nl, gevestigd op bedrijventerrein Draaiersplaats in Stedenwijk, verkoopt sinds 1 maart ook scooters. De grootste fietsvakhandel in Flevoland heeft in de ruime showroom van duizend vierkante meter een uitgebreid assortiment scooters van de merken Malaguti, Vespa, Yamaha en scooters van diverse importmerken staan.


"Vanaf 1 maart zijn we operationeel met de verkoop van scooters", zegt eigenaar Martin Wienolds, "maar scooters repareren deden we al langer. Ook in de vestiging in Almere Buiten, Wienholds de fietsspecialist, werd de vraag naar scooterreparaties steeds groter, want er zijn gewoon te weinig goede reparatiepunten in Almere." Zijn jongere broer Ruud is al 27 jaar vakbekwaam bromfietsmonteur en leidt een Innovam erkend leerbedrijf. Dus was de stap naar ook scooterreparaties snel gezet. "Je hebt voor het onderhoud van scooters specialistische afstelapparatuur nodig. Dus wat doen veel zaken: die verkopen wel scooters, maar ze doen geen onderhoud. Dat geldt voor zeker tweederde van alle scooterzaken."
De werkplaats van 2WielerCentre.nl is een BOVAG-gecertificeerde werkplaats voorzien van alle gereedschappen en meetapparatuur voor elektrische fietsen en scooters. Martin: "We repareren hier alles voor iedereen, mits ze zelf niet aan de scooter gerommeld hebben. Dan zijn we er vaak veel langer mee bezig. Bijvoorbeeld wanneer iemand zijn scooter heeft opgevoerd: zo'n scooter heeft veel meer onderhoud nodig en dat krijgen wij niet meer goed. En opvoeren doen we sowieso niet."

Scooters op de weg

Sinds de scooters in Almere op de weg mogen rijden, is de populariteit van het vervoermiddel toegenomen. "We zien ze veel meer rijden waardoor het grote publiek meer geïnteresseerd is in scooterrijden dan voorheen", zegt Martin. "Met 45 km/u over de fietspaden was vervelend, op de weg rijden is veel comfortabeler en dat kan nu." Daarnaast is er voor ieder budget een betaalbare scooter te vinden. "De zogenaamde importscooters, scooters uit China, India en Japan, zijn beter geworden. Ter vergelijking: een merkscooter kost tussen de 2.500 en 6.000 euro, een importscooter heb je al vanaf 1.000 euro. En technisch is die scooter even goed als een duurder merk."
Op de website www.scootersalmere.nl is een ruim aanbod aan scooterkleding, scooterhelmen en scooter-accessoires te vinden. Langskomen in de showroom kan natuurlijk ook.
2WielerCentre.nl

Vlaardingenstraat 10
1324 LC Almere
www.2WielerCentre.nl
www.scootersalmere.nl