3, 4 en 5 juli groot gratis festival in stadshartGerard Joling op Festival LaMère

01 juli 2009 07:00

STAD CENTRUM - De Esplanade in het stadshart is in het weekend van 3, 4 en 5 juli weer dé plek voor een spetterend festival: festival LaMère. Al voor de derde keer wordt dit muziekfestijn gevierd. En elk jaar wordt het grootser. Niet onbelangrijk: de toegang is het hele weekend gratis!


LaMère is inmiddels hét muziekfestival van de gemeente Almere en omgeving en zal ook in de volgende jaren uitgroeien tot één van de grootste gratis toegankelijke festivals in Flevoland. Op LaMère kunnen bezoekers onder het genot van een hapje en drankje de beste (Nederlandse) artiesten zien en beluisteren. De toppers van het festival dit jaar zijn Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Wolter Kroes. Niet te missen dus!
Sinds de start van het festival hebben verscheidene grote artiesten al op het podium gestaan. Voorbeelden hiervan zijn Robin S, Willeke Alberti, I.O.S., Quincy, Harry Slinger, Van Dik Hout en Peter Beense. Het grote succes van drie dagen LaMère is de Amsterdamse middag: een zondagmiddag met bekende Nederlandse artiesten. Tijdens de Amsterdamse middag van zondag 5 juli treden van 13.00 tot 20.00 uur onder andere George Lotze, Marco Vos en Ramon Beense op, met Wolter Kroes als hoofdact.

Eyecatchers

Ook voor de vrijdag en zaterdag is een fantastisch podiumprogramma in elkaar gezet met artiesten en eyecatchers die geen enkele Almeerder mag missen. Beide dagen beginnen om 14.00 uur met een middagprogramma waarbij verschillende DJ's te beluisteren zijn vanuit de mega-spectaculaire Pioneer Mack-truck: een enorme vrachtwagen voorzien van de beste audioapparatuur waar de DJ's Don Do'nuts & Bootjek, Miss Wendy, El Toro, Gimic en MC Yo Hans zullen draaien. Vrijdagavond is het podium vrij voor de TOF! Partyband, George Lotze en niemand minder dan de Nederlandse ster Gerard Joling.
Zaterdagavond kunnen bezoekers onder andere Trafassi, blueszangeres Roselle en meidengroep Re-Set verwachten. Klapper van de zaterdagavond 4 juli is niemand minder dan Jeroen van der Boom, bekend van de hit 'Jij bent zo'.
Bindende factor

Afgelopen jaar is de stichting 'Almere; Daar zit muziek in!' voortgekomen uit een samenwerkingsverband tussen ondernemers in de gemeente Almere. Het idee hierachter is om een muziekevenement te organiseren die een belangrijke bindende factor zou zijn voor de inwoners, maar vooral ook een plek en mogelijkheid om ondernemers een kans te geven zich te profileren, relaties te ontvangen, producten te presenteren en aan naamsbekendheid te werken.
Festival LaMère wordt mede mogelijk gemaakt door Almere DEZE WEEK, Almere City Marketing en ondernemend Flevoland.