3,5 miljoen euro voor ontwikkeling Boshart Almeerderhout

28 maart 2012 05:00

HOUT – De gemeenteraad buigt zich over een krediet van 3,85 miljoen euro voor de ontwikkeling van het Boshart Almeerderhout in de periode 2012 tot en met 2015. Dit is een voorstel van het college van burgemeester en wethouders.


De totale investering in het Boshart bedraagt 5,4 miljoen euro. Het gemeentelijk aandeel in de projectkosten bedraagt 1,55 miljoen euro. Deze investering wordt gedekt uit bestaande middelen. Alle overige betrokken partijen hebben inmiddels financiële toezeggingen gedaan. Die bedragen in totaal 3,85 miljoen euro. Van dat bedrag is 2,5 miljoen euro afkomstig uit het Investeringsprogramma Flevoland – Almere (IFA). In verband met het budgetrecht van de gemeenteraad is er een raadsbesluit nodig om de IFA-bijdrage en de bijdragen van de andere betrokken partijen te kunnen aanwenden voor het project.

Boswachterij Almeerderhout

Het Boshart Almeerderhout iigt centraal in de Boswachterij Almeerderhout dat zich uitstrekt tussen de gebieden Stad, Haven, Hout, Overgooi en het toekomstige Oosterwold. Het gebied bestaat uit stadslandgoed De Kemphaan, het recreatieve Tussenbos en de afvaloverslag Braambergen.
Belangrijke onderdelen van het project

- het toeristisch aantrekkelijker maken van het Boshart Almeerderhout, door de aanleg van een klimbos, nieuwe fiets- en wandelroutes, een nieuw gebouw voor Stichting AAP en een Buitencentrum van Staatsbosbeheer. Verder krijgt De Kemphaan een nieuwe centrale tuin, meer parkeergelegenheid en betere faciliteiten om evenementen te organiseren;
- het scheppen van de juiste omstandigheden voor en het actief werven van marktpartijen om zich te vestigen in het Boshart;
- het vergroten van de herkenbaarheid en bereikbaarheid van het Boshart
- het ontwikkelen en uitvoeren van een gerichte marketing- en promotiestrategie.