3,8 miljoen euro voor infrastructuur

15 oktober 2008 07:00

ALMERE - De gemeente heeft een tweede serie infrastructuurprojecten ter waarde van 3,8 miljoen euro uit het Meerjaren Infrastructuur Programma Almere (MIPA) vastgesteld. Dit plan omvat de verkeerskundige uitgangspunten en investeringsprojecten voor de hoofdinfrastructuur van Almere in de komende jaren. Hiermee krijgt een aantal projecten groen licht.


Dit najaar groeien de fietsenstallingen bij de NS-stations Muziekwijk, Parkwijk, Almere Buiten en Almere-Oostvaarders fors. Er komen, door bijdragen van NS, ProRail en het regionale mobiliteitsfonds Bonroute, ruim 1300 nieuwe fietsklemmen met aanbindbeugel, grotendeels overdekt met glazen kappen. Tegelijkertijd worden alle oude fietskluizen vernieuwd.
Er komt een voetpad langs het fietspad Spoorbaanpad, tussen de Bongerdstraat in Parkwijk tot de busbaan in Tussen de Vaarten. Hierdoor hoeven voetgangers niet langer over het druk gebruikte Spoorbaanpad te lopen.
Naast fietsers en voetgangers krijgt ook het openbaar vervoer aandacht: de bestaande P terreinen bij de NS-stations Parkwijk en Muziekwijk zijn overvol, en worden daarom uitgebreid met 113 parkeerplaatsen bij Parkwijk en 100 bij Muziekwijk. Er komt een busstrook langs de Audioweg en de bouw kan starten van een viaduct voor de toekomstige busbaan van station Almere Poort naar de Hollandse Brug.
Voor het autoverkeer komen langere rechtsaf-stroken op de Markerdreef richting Hogering. Daarnaast start een studie naar het effect van alternatieve routeverwijzing en speciale verkeersregelingen, met als doel de bereikbaarheid van het stadshart te verbeteren.