30 van Almere verhuist naar Almere Buiten

09 juni 2021 09:15

BUITEN - De 30 van Almere wordt gehouden op 31 oktober en verhuist naar Almere Buiten. Dat laat organisator Start2Finish weten. Het evenement werd de afgelopen jaren steevast georganiseerd vanuit de Topsporthal in Poort, met uitzondering van de afgelopen editie.

Verplaatsing van de locatie is volgens Start2Finish noodzakelijk vanwege de toenemende popularieit van het evenement. "We zochten naar een locatie die meer uitbreidmogelijkheden biedt en hebben die gevonden in Almere Buiten", zegt eventmanager Arjan Schilder. Op zondag 31 oktober om precies te zijn."

Dat is een dag nadat Buiten de Halloween Run is gehouden, die ook door Start2Finish wordt georganiseerd. Schilder: "Dat betekent dus dat we een heel weekend kunnen genieten van prachtige loopevenementen, in en rondom het centrum van Buiten. De 30 van Almere is altijd al één van onze grootste en populairste events geweest, terwijl de Halloween Run echt om gezelligheid en fun draait: echt een run voor het hele gezin, van jong tot oud."

Prachtig parcours

Volgens Schilder is er een prachtig parcours uitgezet, dat niet alleen door het centrum van Buiten loopt, maar ook door de natuur van de Oostvaardersplassen. De Halloween Run vindt plaats op zaterdag 30 oktober en start om 17:00 uur. Vanaf dat moment kunnen deelnemers genieten van een KidsRun van 2,5 of 5 kilometer. Een dag later – 31 oktober – staan er bij De 30 van Almere een 1, 2 , 5, 10, halve marathon en 30 kilometer op het programma.

Inschrijven voor De 30 van Almere kan hier

Inschrijven voor De Halloween Run kan hier

De 30 van Almere werd altijd gehouden in Poort (Archieffoto: Fred Rotgans)