350.000 euro voor beginnende ondernemers

03 mei 2010 13:07

FLEVOLAND - De provincie reserveert ruim 350.000 euro per jaar om beginnende ondernemers in de provincie te ondersteunen met verschillende projecten. Eén van de projecten is het Ondernemerspunt Flevoland. Het Ondernemerspunt Flevoland krijgt de éénloket-functie voor starters en bestaande ondernemers in de provincie.


Het Zelfstandigen-loket Flevoland gaat het Ondernemerspunt beheren. Ook hier staat het ondernemen van de starter en al gevestigde ondernemer centraal met speciale aandacht voor bijvoorbeeld marketing en opleiden. De Kamer van Koophandel heeft eveneens een belangrijke rol voor startende ondernemers in de voorlichting en registratie. Ook die instrumenten kunnen worden ingezet ten behoeve van het Ondernemerspunt Flevoland. Gedeputeerde Staten hebben het Ondernemersbeleid vastgesteld en bieden zo Flevolanders de ruimte om te ondernemen.

Netwerk

Een starter vindt zichzelf na een half jaar geen starter meer, maar ondernemer. Deze ondernemer biedt de provincie niet alleen hulp bij het opstarten, maar ook bij het vervolg. Is bijvoorbeeld na twee jaar het netwerk opgedroogd, dan biedt het Ondernemerspunt Flevoland ondersteuning in de marketing. Nog dit jaar gaat het Ondernemerspunt Flevoland van start. Het Ondernemerspunt Flevoland is een uitbreiding en voortzetting van het in 2008 afgeronde project Starterspunt Flevoland. Dat project leidde tot een nominatie namens Nederland voor de European Enterprise Awards in 2009.