4000 leerkrachten naar Esplanade op OnderwijsdagAlmere

31 december 2000 23:40

STAD CENTRUM - In en rondom het stadshart vindt vrijdag 4 oktober de Onderwijsdag Almere plaats. Er worden op deze dag vierduizend leraren in het stadscentrum verwacht. Op de Esplanade staan twee paviljoens. In één is gedurende de hele dag een onderwijsmarkt en in de ander een Meet&Greet waar leraren elkaar kunnen ontmoeten. Het thema van de onderwijsdag is ‘Onderwijs in beweging’.


“De onderwijsmarkt is nog niet alles”, vertelt Michiel Gerritsen, voorzitter van de Stichting dag van de leraar. “Er worden maar liefst tweehonderd workshops gegeven waarop de leraren zich kunnen bijscholen en elkaar inspireren. De dag is voor alle leraren in Almere en omstreken dan ook een studiedag.”
Vier oktober is ook dé gelegenheid om kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen in het onderwijs. “Bevlogen collega’s en gastsprekers zijn aanwezig om de leraren te informeren, te motiveren en te inspireren”, zegt Michiel Gerritsen. “De workshops en lezingen vinden onder meer plaats in de Kunstlinie/Schouwburg, scholengemeenschap Echnaton, Utopolis en de Nieuwe Bibliotheek. De eerste ronde workshops start om 9.00 uur.”
Het aanbod is groot en zeer divers: leren in de 21e eeuw doe je niet zomaar, Playing for Success, ouderbetrokkenheid in een digitale omgeving, kunst is dichterbij dan je denkt, De schoolleider als piloot, Kleutersprongen en Teach like a champion zijn enkele van de honderden presentaties. Ook het Jeugdsportfonds zal deze dag nadrukkelijk aanwezig zijn.
De onderwijsmarkt is een beurs voor en door onderwijsprofessionals. Meer dan honderd standhouders presenteren nieuwe ontwikkelingen, diensten en producten. Vanaf 9.00 uur is de markt geopend in het paviljoen op het plein voor de schouwburg”, legt Michiel Gerritsen uit, “het is een geweldige happening voor alle leraren. Zij kunnen via de site www.onderwijsdagalmere.nl op de activiteiten intekenen."