59 huurwoningen ontruimd na woonfraude

11 januari 2012 06:00

ALMERE –Woningcorporatie Ymere heeft, dankzij de aanpak van woonfraude, in 2011 van 59 woningen in Almere de huur opgezegd en de woningen ontruimd. Dat zijn er twaalf meer dan vorig jaar.


In 2011 waren er 44 gevallen van illegale onderhuur, dertien henneplantages en twee ontruimingen na een internetscan. Hierbij worden internetsites als Marktplaats structureel gescand op mogelijk onrechtmatige woningaanbiedingen.
Iris Schmohl, woordvoerder van Ymere: “De woonfraude in Almere werd ontdekt door tips van omwonenden, bestandsvergelijkingen, open bronnen op internet en soms omdat onze eigen servicemonteurs of woonconsulenten illegale onderhuur vermoeden. In het geval van hennepplantages krijgen we tips over stankoverlast of meldingen van de politie.”
Ymere streeft ernaar haar woningen zoveel mogelijk beschikbaar te stellen aan de mensen voor wie ze bedoeld zijn. Om die reden heeft de corporatie sinds 2005 een speciaal team opgezet om gericht onderzoek te doen naar onrechtmatige bewoning van haar woningen.