84 nieuwe politieagenten beëdigd

10 mei 2021 10:25

ALMERE – In Almere werden vorige week 84 nieuwe politieagenten beëdigd die de opleiding aan de politieacademie hebben doorlopen. De 84 agenten zijn opgeleid in Almere, maar komen niet per se in de stad te werken. Ze maken deel uit van de eenheid Midden-Nederland, waar ook Flevoland onder valt.

De beëdiging is de start van iedere loopbaan bij de Nationale Politie. Politiechef Martin Sitalsing en plaatsvervangend politiechef Leo Wallage heetten de studenten van harte welkom in Midden-Nederland en wezen op het gat dat de komende jaren zal ontstaan door het pensioen van bijna 17.000 politiemedewerkers. De instroom van een nieuwe generatie studenten is dus zeer welkom. Dat zullen er komend jaar landelijk 2.000 tot 2.500 zijn, vertelde de plaatsvervangend politiechef aan de groep.

Meer agenten

Burgemeester Weerwind pleit al jaren voor meer agenten in zijn stad. Sinds 2013 is het Almeerse korps niet uitgebreid, terwijl de stad doorgroeide. Volgens een woordvoerder van de politie is de beëdiging van de 84 nieuwe agenten geen uitbreiding van het Almeerse korps. "Ze worden ingedeeld bij het korps Midden-Nederland waar ook Flevoland onder valt. Ook daar gaan mensen met pensioen. Bij de politie hanteren we een verdeelsleutel voor de inzet van deze nieuwe agenten."

Werkend leren

De politie is inmiddels wervingscampagnes gestart om nieuwe studenten te werven. "Komend jaar zullen dat er landelijk 2000 tot 2500 zijn. Het mooie is dat de agenten 'werkend leren'. Ze gaan dus direct aan de slag, al kunnen ze dan nog niet alles uiteraard. Maar als ze opleiding hebben afgerond, hebben ze wel al een rugzak met ervaring."

De agenten werden vorige week beëdigd. (Foto: aangeleverd)