Aanpassen aan mensen met dementie

31 december 2000 23:40

PARKWIJK – In het Alzheimer Café wordt maandag 12 december gesproken over ‘Dementie. Hoe kom je samen de dag door?’ Het Alzheimer Café wordt gehouden in centrum voor verpleeghuiszorg Polderburen aan de Schietwilgsingel 2.


Wie de diagnose dementie heeft gekregen, gaat een onzekere toekomst tegemoet. Degene die dementie krijgt, verandert en voelt en gedraagt zich anders dan voorheen. Uiteraard heeft dat ook gevolgen voor de relatie met de partner, kinderen, familie en vrienden. Voor ‘gezonde’ mensen, is het niet makkelijk om te begrijpen wat het betekent om dementie te hebben. Een ding is wel duidelijk, de gezonde mensen moeten zich aanpassen aan degene met dementie. Voor iemand met een ernstige hersenaandoening is dat immers vrijwel onmogelijk.
Maar hoe doe je dat, aanpassen aan iemand met dementie? Wat moet je vooral wel, maar wat ook vooral niet doen?
Het Alzheimer Café wordt georganiseerd door vrijwilligers en medewerkers van Zorggroep Almere, Stichting Mantelzorg en Alzheimer Nederland. Er is volop gelegenheid voor discussie en om vragen te stellen aan de aanwezige hulpverleners en aan elkaar.
De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. De toegang is gratis, voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.