Aanpassing winkeltijden en weekmarkt Almere Centrum

23 maart 2020 00:00

STAD CENTRUM - Vanwege het coronavirus hebben de winkels in Almere Centrum aangepaste openingstijden.

De winkels zijn van maandag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur geopend en op donderdagavond (koopavond) zijn de winkels gesloten. Winkelketen WE Fashion heeft zelf besloten de fysieke winkels helemaal te sluiten.

Net als in de rest van het land zijn ook in Almere Centrum alle restaurants, sport,- en uitgaansgelegenheden gesloten. Sommige eet- en drinkgelegenheden doen nog wel aan afhalen en bezorgen. De keukens kunnen openblijven, maar de zitgelegenheden niet.

Weekmarkt

De woensdag- en zaterdagmarkt in Almere Centrum gaan vooralsnog in gewijzigde opzet door. De markt zal verspreid worden over in ieder geval het Stadhuisplein, de Stadhuispromenade en De Grote Markt om het aantal mensen per plein niet meer dan honderd te laten zijn. Daarnaast is er een hygiëneprotocol opgesteld.

De donderdagmarkt in Buiten en de vrijdagmarkt in Haven gaan onveranderd door, aangezien deze minder groot zijn en er minder personen tegelijkertijd aanwezig zijn.

De ontwikkelingen worden nauwlettend in de gaten gehouden en kunnen mogelijk nog tot andere besluiten leiden.

De markt in stad was zaterdag verspreid over meerdere locaties en bezoekers werden verzocht afstand te houden. (Foto: aangeleverd)