Abdulrahim doneert 1750 mondkapjes aan GGD Flevoland

20 maart 2020 00:00

Door Robert Mienstra

ALMERE – Maar liefst 1750 mondkapjes doneerde Abdulrahiem Kohsar aan de GGD Flevoland bij de ambulancepost aan de Boomgaardweg. Paul Groen, teamleider van de ambulancedienst nam ze dolblij in ontvangt. "Hiermee kunnen we 1750 coronapatiënten bedienen", zegt Groen.

"Ik zag op de televisie dat er een groot gebrek is aan mondkapjes", zegt Kohsar. "Ik ben ondernemer en dacht laatst dat ik misschien mondkapjes kon importeren. Dat lukte vrij gemakkelijk. Ik bestelde er 2000. Maar nu ik ze in huis heb, wil ik er geen geld aan verdienen. 1750 gaan er nu naar de GGD Flevoland en 250 naar de huisartsenpost in Lelystad."

"Er dreigt een groot gebrek aan mondkapjes", zegt Groen van de GGD Flevoland. "Daarom zijn dit soort donaties zo belangrijk. Deze mondkapjes zijn geschikt voor de patiënten. Met deze mondkapjes beperken we de besmetting van zorgpersoneel. Een ander type, die met filters, zijn geschikt voor zorgpersoneel. Wij hebben ffp1 en ffp2 maskers nodig. Dit typenummer staat op de maskers gedrukt."

Oproep

De GGD Flevoland hoopt nu dat meer inwoners mondkapjes gaan doneren. Dat kunnen allerlei mondkapjes zijn. Ook die in de bouw gebruikt worden. "Alles is welkom", zegt Groen, "ook de mondkapjes die mensen gebruiken bij verbouwingen. Dus ondernemers in de bouw, maar ook alle thuisklussers die nog mondkapjes hebben liggen, die kunnen ze afgeven bij het gezondheidscentrum in de wijk."

Handgel

Groen wil ook nog kwijt dat de zorg last heeft van het hamstergedrag van de mensen. "Het gebrek aan handgel raakt ons nu ook, wij kunnen het nog maar moeizaam krijgen. Dus ik roep iedereen op die producten niet te hamsteren zodat er voor de zorg ook producten overblijven."

Abdoelrahim overhandigt 1750 mondkapjes aan Paul Groen van de GGD Flevoland. (Foto: Almere DEZE WEEK)