Achter de Wolken helpt bij verdriet

17 mei 2011 09:34

ALMERE - Veel ouders willen hun kinderen beschermen tegen het verdriet van de dood en houden hun kinderen ervan weg. Maar het is juist heel belangrijk voor een kind om betrokken te zijn bij het verlies, anders kunnen ze het geen plekje geven in hun leven, dan blijven ze denken: wanneer komt opa nou terug?


Wanneer kinderen geen gelegenheid krijgen om te rouwen, komt het verdriet later in hun leven terug, vaak in een minder herkenbare vorm, zoals gedragsproblemen of onverklaarbare klachten. We spreken niet alleen over rouw in een situatie van overlijden, maar er is zeker ook sprake van rouw in de situatie van een scheiding of in de situatie van een ernstige ziekte.
'Achter de wolken' is een counselling- en coachingpraktijk voor kinderen en volwassenen. Martha de Potter is (kinder)counsellor. In haar praktijk kunnen kinderen en volwassenen terecht die een moeilijke periode in hun leven doormaken.
Voor kinderen echter kan praten alleen soms niet de uitwerking hebben die het op volwassenen wel heeft. Simpelweg omdat kinderen niet altijd hun gevoel in de woorden kwijt kunnen. Ze kunnen vaak niet zeggen wat ze van binnen voelen. Martha de Potter ontmoet kinderen in hun eigen belevingswereld. Zij begeleidt in het Parkhuys kinderen die direct of indirect te maken hebben met een ernstige ziekte of rouw. Ze helpt hen op speelse wijze het verdriet te uiten en het een plek te geven. In het Parkhuys is er een speciaal huisje voor kinderen, waar kinderen zich helemaal thuisvoelen. Het heet 'De Betovering'. Kijk voor meer informatie op de website www.achterdewolken.info.