Actievelingen gezocht voor bruisend middelpunt van de wijkBewoners uit Poort hebben eigen buurtcentrum '

14 januari 2010 08:00

COLUMBUSKWARTIER - Bewoners die in Almere Poort wonen, kunnen in het nieuwe jaar met andere buurtbewoners in contact komen in buurtcentrum 'Amerika' in het Columbuskwartier. Actieve bewoners die zelf cursussen willen organiseren, zijn ook van harte welkom.


Aan de Henri Stanleystraat 1 zijn sinds half december de eerste activiteiten van start gegaan in dit nieuwe centrum. 'Amerika' valt onder stichting De Schoor, die er naar streeft om bewoners van alle leeftijden elkaar te laten ontmoeten en deel te nemen aan tal van activiteiten en cursussen. In het nieuwe buurtcentrum zit tevens speelzaal Kleine Columbus. Peuters beleven plezier aan de andere peuters, de volwassenen, het spelmateriaal, de activiteiten en de spelletjes in de speelzaal.


Actieve bewoners gezocht

Om een leuk en gevarieerd programma aan te kunnen bieden, is De Schoor nog op zoek naar bewoners die zelf cursussen en activiteiten willen organiseren. Almeerders uit Poort die samen met de beheerder Erik Kooi van het buurtcentrum een bruisend middelpunt willen maken van de wijk, zijn van harte welkom in 'Amerika' voor een gesprekje met deze beheerder.
Buurtcentrum Amerika is gevestigd aan Henri Stanleystraat 1, 1363 LB Almere. Voor meer informatie: 036- 5369248.