Ad Smits wint LG Almere Rallysprint

08 april 2009 07:00

ALMERE - Het duo Smits en Van Riemsdijk heeft de zesde editie van de LG Almere Rallysprint gewonnen. De race werd nog even opgeschrikt door een crash van Willy Welles, maar de rijders bleven gelukkig ongedeerd.

In een droog en winderig Almere was het tot op het laatst een spannende strijd om de eindoverwinning. In het begin liet Peter Bijvelds zien dat hij het rally rijden nog niet verleerd was. Op de eerste twee proeven liet hij meteen zien wie de snelste was. Maar op de derde proef was de tank van de EVO 8 niet vol genoeg en moest Bijvelds een ronde te vroeg de proef verlaten.
De opgelopen normtijd kon niet meer worden ingelopen door het Erpse duo. Door het wegvallen van Bijvelds werd het een strijd vooraan met Smits, Van Iersel en Erik Moree. Met nog een proef te gaan was het Smits die met 13 seconden voorsprong aan de leiding ging. Voor van Iersel juist het teken om er nog even goed voor te gaan zitten, met als resultaat een ‘scrath’ en een gedeelde eerste plaats samen met Smits. Omdat de Escort Cosworth rijder een beter resultaat op de eerste proef had werd hij toch als winnaar gehuldigd op het podium voor het Bastion Hotel.
Op de derde klassementsproef van verloor coureur Willy Welles de macht over het stuur en klapte vol tegen een lantaarnpaal. De inzittenden bleven ongedeerd.

Kuitert
De Almeerse equipe van Frank en Linda Kuitert kon in de thuiswedstrijd niet excelleren. De start was zeer voortvarend, want na de eerste klassementsproeven op het Almeerderzand, waaronder de Almere DEZE WEEK proef, en de geweldige proef op de kleine weggetjes rondom de Hogering, stond het team op de eerste plaats in de eigen klasse (tot 2000cm3) en op de zestiende plaats in het algemeen klassement van zeventig teams.
Op de uitdagende proef op Gooisekant, die zich kenmerkt door een aantal spectaculaire jumps, plofte de motor van de anders altijd zo betrouwbare motor Renault Clio en was het ‘einde wedstrijd’ voor de Almeerders. (Foto’s: Fred Rotgans)