Afrikaanse voetbalclinic voor armoedebestrijding

10 september 2008 07:00

ALMERE - Stadslandgoed De Kemphaan beleeft zondag 21 september de negende editie van de Afrikadag. Stichting Samenwerk toont deze dag dat er een link is tussen sport en armoedebestrijding: ex-profvoetballer Rogers Mutebi geeft een clinic Afrikaans voetbal.


Jonge bezoekers kunnen zondag 21 september meedoen aan de 'voetbalclinic op Afrikaanse wijze', onder leiding van ex-profvoetballer Rogers Mutebi. Mutebi was aanvoerder van het nationale voetbalelftal van Oeganda. Zoals alle Afrikaanse jongetjes heeft hij leren voetballen op blote voeten en met een zelfgemaakte bal van bananenbladeren. Op de Afrikadag kunnen de bezoekers dit zelf proberen.
Daarnaast vertoont Nederlandse Sport Alliantie een indrukwekkende film over een voetbalelftal op krukken uit Sierra Leone. De wrede burgeroorlog heeft in dat land veel slachtoffers gemaakt en veel mensen werden voor hun leven verminkt. Op de Afrikadag is te zien hoe dit voetbalelftal op krukken mensen weer bij elkaar kan brengen en hoe sport helend kan werken bij traumaverwerking. Bezoekers kunnen aan den lijve ondervinden hoe moeilijk het is om te voetballen op krukken.
Op de Afrikadag is er ook volop live-muziek, heerlijk Afrikaans eten en drinken en genoeg te winkelen. Meer informatie geeft stichting SamenWerk: 036-5399424. Kijk voor het programma op www.afrikadagalmere.nl, ook voor de routebeschrijving. De toegang bedraagt 2 euro per persoon en voor kinderen onder de 4 jaar is de toegang gratis.