Afsluitingen bij A6/Veluwedreef

07 december 2009 13:10

STAD - Om de doorstroom van het verkeer op het verkeerspunt bij de onderdoorgang A6 - Veluwedreef - Waterlandseweg te blijven garanderen, is het noodzakelijk dat er maatregelen worden genomen. Daarom worden er meer en langere voorsorteerstroken aangelegd. Ook komt er een busstrook.


Door deze werkzaamheden aan de onderdoorgang A6 moet de weg ter plaatse worden afgesloten. De werkzaamheden beginnen op maandag 7 december om 6.00 uur 's morgens en duren tot en met woensdag 16 december om 6.00 uur 's morgens.
De afrit (afslag 5) van en de toerit (richting Lelystad) naar de A6 is afgesloten. De Waterlandseweg vanaf de kruising Meentweg - Kemphaanweg - Waterlandseweg richting A6 is ook afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid door middel van de bekende gele borden.
Vanwege de beperkte ruimte onder de A6 is het volgens de gemeente nagenoeg niet te doen om de werkzaamheden uit te voeren wanneer er ook verkeer rijdt. Om snel te kunnen werken en de veiligheid te waarborgen is besloten de om de werkzaamheden in een fase uit te voeren. Dit is niet alleen veiliger voor de wegwerker en de weggebruiker, maar het komt ook de kwaliteit van de werkzaamheden ten goede. Daarnaast is er een kortere periode van overlast.