Agent helpt in vrije tijd bij aanhouding autokraker

07 september 2011 05:00

MUZIEKWIJK - Een agent van politie Amsterdam-Amstelland assisteerde vorige week woensdag in vrije tijd bij de aanhouding van een autokraker op heterdaad. Bewoners van de Orgelstraat betrapten de dief die op een scooter op de vlucht sloeg.


Rond 00.40 uur zag een agent buiten diensttijd tumult op straat nabij de Orgelweg/Pianoweg. Een man op een scooter probeerde weg te rijden terwijl omstanders dit probeerden te verhinderen. De scooterrijder reed weg richting de agent die geen seconde twijfelde en de man zijn vluchtweg probeerde te verhinderen.
Met behulp van gealarmeerde agenten werd de verdachte na een achtervolging te voet aangehouden en in de boeien gezet. Onderzoek wees uit dat de man door getuigen was gezien toen hij in een geparkeerde auto aan de Orgelweg inbrak. In de auto troffen agenten een net uit het dasboard geschroefde autoradio aan.
Rondom de gevallen scooter werden diverse goederen aangetroffen die waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn. Vermoed wordt dat de verdachte in meerdere auto’s heeft ingebroken. Alle goederen zijn in beslag genomen en de verdachte is ingesloten.

Doe aangifte

De recherche van Almere Stad-West roept benadeelden op om zo snel mogelijk aangifte te doen als ze slachtoffer zijn geworden van een auto-inbraak. Getuigen of benadeelden kunnen zich melden bij de recherche van Almere Stad-West (Operetteweg) via: 0900-8844.