Agent krijgt vuistslag in gezicht

20 maart 2012 10:09

VELUWSEKANT – Een agent sprak zaterdagnacht, 18 maart rond 00.30 uur een bestuurder aan bij tankstation Autoradam aan De Strubbenweg. De bestuurder van de auto kwam met zeer hoge snelheid en piepende banden aanrijden. Op het moment dat de chauffeur werd gevraagd zijn rijbewijs te tonen reageerde deze zeer agressief richting de agent.


De man verzette zich en op het moment dat hij werd aangehouden sloeg hij met zijn vuist in op de agent die hierdoor een wond opliep in het gezicht. De verdachte kon maar met moeite onder bedwang worden gehouden. De belaagde agent gebruikte hierop zijn peperspray.
De medepassagier van de man bemoeide zich eveneens met de aanhoudingssituatie en er ontstond een grimmige sfeer. Doordat de gewelddadige situatie verder escaleerde is de diensthond ingezet. Met behulp van meerdere agenten die ter plaatse kwamen werd de situatie onder controle gebracht. Beide verdachte mannen zijn overgebracht naar het politiebureau alwaar zij zijn ingesloten nadat zij ter controle naar het ziekenhuis waren gebracht. De gewonde agent moest zich vanwege oogletsel onder behandeling laten stellen in het ziekenhuis.
Tegen de twee mannen, afkomstig uit Almere (27 en 35 jaar), wordt onder meer zware mishandeling van een politieambtenaar, verzet en opruiing ten laste gelegd.