Agenten ontdekken autowrak met zwaargewonden

22 februari 2012 10:43

HOUT - Surveillerende agenten ontdekten in de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 februari op de aansluiting A27 met de A6 richting Lelystad een autowrak met daarin vier gewonden. Drie van de gewonden hadden ernstig letsel. De bestuurder van de auto is aangehouden.


Rond 02.35 uur reden agenten over de A27 richting de A6. In de bocht zagen ze een gehavende auto tegen een boom staan. Bij de auto stond een 27-jarige man. In het voertuig zaten nog een man en twee vrouwen. Deze drie inzittenden bleken ernstig gewond.
De agenten verleenden direct eerste hulp en alarmeerden ambulance en brandweer. Brandweerpersoneel en ambulancebroeders haalden de drie gewonden uit het wrak waarna ze direct vervoerd werden naar verschillende ziekenhuizen in Flevoland en Amsterdam.
De twee vrouwen, een 22-jarige vrouw uit Almere en een 24-jarige vrouw uit Lelystad liepen verschillende botbreuken op. De andere man, waarvan de identiteit nog niet bekend is, is opgenomen in een specialistisch ziekenhuis in Amsterdam. Mogelijk dat de man een gebroken nek en rug heeft.
De 27-jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats, is aangehouden in het ziekenhuis op verdenking van rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed. Van hem is een bloedproef afgenomen. Specialisten van VOA hebben uitgebreid sporenonderzoek verricht. Hiervoor is de A27 en de oprit A6 tijdelijk afgesloten geweest.