AJSO op concertreis naar Berlijn

05 mei 2010 07:00

ALMERE - Van woensdag 5 tot zondag 9 mei gaat het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) op reis naar Berlijn. De groep van 72 jonge, enthousiaste musici en hun dirigent Hans Welle is daar om concerten geven in onder andere de Gedächtniskirche, de Wilhelm Gallerie in Potsdam en in Gallery Alexa. Voorafgaand aan de reis zal het AJSO een herdenkingsconcert geven op 4 mei na de kranslegging in het kerkcentrum De Goede Rede in Almere Haven. Toegang is gratis.


Naast het vertolken van muzikale hoogtepunten uit werk van Mozart, Moussorgsky en Williams hebben de orkestleden tijdens de concertreis ook tijd voor een fietstocht, museumbezoek en een bustour door de stad. De buitenlandse reis, die om het jaar plaatsvindt, is een absoluut hoogtepunt voor de orkestleden. Door middel van de Deen Jeugd sponsoractie en de Sponsorbingo Loterij hebben ze geld bij elkaar gespaard zodat de eigen bijdrage laag gehouden kan worden. Volgende maand collecteren de musici weer voor het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Voor het nieuwe seizoen staat onder andere de begeleiding van 'De Voice van Almere' op het programma van het AJSO. Dit is in samenwerking met Ernst Daniel Smid, Karin Bloemen en Danny de Munk. Ook gaat het orkest meedoen aan het concours voor Jeugdsymfonie Orkesten.

Audities

Het AJSO zoekt versterking voor alle secties. Wie ook mee wil spelen in het orkest kan op vrijdag 11 juni meedoen aan de audities. Van 15.00 tot 22.00 uur in de Kunstlinie. Momenteel zijn met name trompettisten hard nodig, maar overig talent vanaf veertien jaar is van harte welkom. Aanmelden kan via de website www.ajso.nl.