Al vijf jaar een schatkist vol speelplezier

02 september 2009 07:00

OOSTVAARDERSBUURT - "Tijd voor een groot feest", zegt Laura van Hemert, opbouwwerker van Stichting De Schoor. "Want De Schatkist staat al weer vijf jaar lang in de Oostvaardersbuurt." Kinderen uit de wijk in Buiten kunnen deze schatkist speelgoed lenen.


De Schatkist is een project dat mogelijk gemaakt wordt door de gemeente Almere, woningcorporaties Ymere en De Alliantie, Jantje Beton en Stichting De Schoor, welzijnswerk Almere. Laura van Hemert zegt enthousiast: " Kinderen uit de buurt kunnen bij ons spelen na schooltijd, op het schoolplein van de Egelantier."
Er is ook 'duurder' speelgoed zoals skelters, in de grote container op het terrein. Van Hemert legt uit: "Dat kunnen ze lenen door piraatjes, een soort muntjes te sparen. Die piraatjes kunnen zij verdienen door kleine klusjes te doen in de buurt."
Afgelopen woensdag vierden de kinderen het 5-jarig bestaan met veel plezier: er was een luchtkussen, een pannakooi en ze konden zich laten schminken. Ook konden ze naar hartelust knutselen en waren er leuke wedstrijdjes.
Afsluitend was er een receptie voor buurtbewoners, oud-leden en oud-medewerkers van De Schoor. Voor meer informatie: De Schatkist, openbare basisschool De Egelantier, Pieter van Damstraat 38 in Almere Buiten.