Alex Mengoulas Nederlands kampioen jeugdwielrennen

21 juni 2010 08:33

ALMERE - De Almeerder Alex Mengoulas (12) is afgelopen zondag in het Limburgse Beek Nederlands kampioen jeugdrennen geworden. Hij kwam uit voor de Almeerse wielerclub FRTC (Fiets Race en Tour Club) in de jeugdklasse categorie 6.


Jongens en meisjes van 8 tot en met 14 jaar streden om de felbegeerde rood-wit-blauwe truien. De winnaar van het brons, Pascal Eenkhoorn uit Hoogeveen, deed verslag.
"Toen we voor het eerst aan de voet van de Adsteeg waren trok ik hard door, ik kreeg Tim en Alex mee. We draaiden goed door maar toch kwam in de achtergrond Michel zich nog bij ons aansluiten, en draaide gelijk goed mee. We reden de hele tijd kop over kop maar liepen niet veel uit op het peloton. Ik trok elke ronde op de Adsteeg door maar ik kreeg de rest niet los. Met nog vier rondes te gaan kwam het peloton bijna bij ons en werkten wij niet meer super samen want iedereen was moe. Daarom trok ik door zodat het peloton er niet meer bij kon komen. Het zag er naar uit de het een sprint werd met vier want we konden elkaar niet lossen, maar doordat we de laatste ronde niet meer samenwerkten, sloot op het laatst Niels nog aan. Ik reed als eerste de Adsteeg op met de rest in mijn wiel, de rest wilde niet overnemen dus moest ik de sprint aangaan. Ik ging de sprint aan maar Alex kwam er overheen gevolgd door Michel, ook Tim probeerde over me heen te komen maar ik bleef Tim nog nipt voor. Alex werd Nederlands Kampioen, Michel pakte zilver en ik brons."