Ali B. geeft startschot tandarts-reis

17 februari 2010 08:00

ALMERE - Niemand minder dan rapper Ali B gaf deze week het startschot voor de reis van 2,5 maand naar Marokko van tandarts Wouter Vriesman.


Ali B draagt de stichting van deze Almeerse tandarts 'Dentalcare Everywhere' een warm hart toe en is blij dat zijn landgenoten geholpen worden. De tandarts reist met zijn tandarts-truck regelmatig naar de omgeving van Essouira alwaar weeshuizen en scholen bezocht worden. Op de ze reis zullen ongeveer 800 kinderen gratis geholpen worden aan hun gebit, tevens zullen veel schoolbenodigdheden, speelgoed en kleding meegenomen worden.
De tweede helft van de reis zal een tocht zijn naar de nomadenkampen in zuid-Marokko tegen de Algerijnse grens. Op deze tocht door de Sahara zal tandarts Vriesman begeleid worden door twee 'off the road'-vrachtwagens omdat deze tocht anders te gevaarlijk is.
Ook deze mensen van het nomadenkamp worden door de tandarts behandelt en voorzien worden van hulpgoederen. Voor sponsoring en het volgen van deze reis kunnen geïnteresseerden terecht op de website www.dentalcareeverywhere.nl.