Alle kleuters een prentenboek

08 oktober 2008 07:00

ALMERE - In samenwerking met Uitgeverij Uitgelezen uit Almere heeft Stichting Prisma Almere het prentenboek 'Grote Bas en kleine Bas' uitgegeven. Woensdag 1 oktober heeft roeister en columniste bij deze krant, Marlies Smulders, het eerste exemplaar in ontvangst genomen op basisschool De Ichthus in Waterwijk.


Marlies Smulders is oud-leerlinge van De Ichthus. Op de Olympische Spelen van 2008 won zij een zilveren medaille in de dames acht. Ze las kleuters op de eerste dag van de landelijke Kinderboekenweek voor uit het prentenboek 'Grote Bas en kleine Bas', dat is geschreven door een moeder van een van de leerlingen. Zij beschrijft hierin op een leuke, herkenbare manier de eerste dag op de basisschool.
Kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen, zijn gemotiveerd om te leren lezen, blijken taalvaardiger te zijn en begrijpen teksten beter. Daarnaast hebben ze meer succes op school dan kinderen die niet of heel weinig zijn voorgelezen. Stichting Prisma wil het belang van (voor)lezen en in aanraking komen met boekjes nog eens onderstrepen door de uitgave van dit boek.
Het prentenboek is een welkomstgeschenk voor alle toekomstige kleuters van de vijftien Prisma-scholen in Almere.