Alle leerlingen Echnaton in actie tijdens Sportweek

25 april 2012 05:00

STEDENWIJK – Bossabal, schermen, atletiek en nog veel meer sporten staan tijdens de Nationale Sportweek op het programma bij scholengemeenschap Echnaton.


Deze hele week mogen leerlingen een sport kiezen waar ze meer van willen weten. Het aanbod varieert van atletiek en tennis tot schermen, american football en zumba. Bijzonder is de mogelijkheid om deel te nemen aan de nieuwste sport in Nederland: bossabal. Op het Clarence Seedorf Plein verrijst een levensgroot opblaasbaar speelveld.
“Een spektakel”, zegt coördinator Bouke Voorthuis. “Maar elke sport heeft zo zijn charme. Echnaton heeft natuurlijk al sport-, topsport- en Highschoolklassen voor de sportieve veelvraat. Toch vinden we het belangrijk om kinderen breder te oriënteren en de minder sportieve kinderen iets mee te geven. Daar maken we nu, tijdens de Nationale Sportweek, dus graag gebruik van.”
Duizend leerlingen laten sporten, kun je niet alleen. Daarvoor werkt de school intensief samen met lokale sportverenigingen en -bedrijven. DeMIX, AS’80, Bonjasky Academy, Fencing Club Almere, Joymere en Almere Pioneers zijn enkele partners die deze sportweek mede mogelijk maken.

Talent in Opleiding

Op de Playground organiseerde Talent in Opleiding afgelopen zaterdag een sportdag op de Clarence Seedorf Playground in Stedenwijk. Diverse verenigingen boden clinics aan. Hiermee willen alle partijen zoveel mogelijk doelgroepen aan het sporten krijgen, waaronder vooral de doelgroepen die vaak minder bewegen, namelijk gehandicapten en ouders. Het was daarmee naast een sportdag ook vooral een ontmoetingsdag.