Alleen ‘diamantjes’ op OVC-gala

04 mei 2011 05:00

SEIZOENENBUURT – Het thema van het jaarlijkse gala van het Oostvaarders College, donderdag 28 april, was ‘diamonds’. En de leerlingen pakten ervoor uit. De vriendinnen Anne en Marlous van der Braak, Anikki Dusseldorp, Ellen Dick, Alexandra Neuenfeldt, Moniek Besenbruch en Chantal Willemse uit havo 5 hadden zich er gezamenlijk op voorbereid, bij Anikki uit de Kwartaalstraat.


Het gala was bedoeld voor de examenleerlingen van het Oostvaarders College. De examens moeten nog van start gaan, maar om toch nog alle leerlingen, geslaagd of niet, een leuk feest te geven werd het gala nu al gehouden.
Anikki: “Van te voren hebben we ons laten opmaken en zijn onze haren mooi gemaakt en om 19.00 uur hadden we bij mij thuis afgesproken om te proosten en nog gezellig iets te drinken met zijn allen. Het gala was vanaf 21.00 uur tot 01.00 uur en dus gingen we om 20.00 uur richting school, verdeeld over drie auto’s: een Mini Cooper bestuurd door een buurvrouw, een Dutch Deniro bestuurd door de vader van Ellen en een Ford Harley-Davidson bestuurd door een buurman.
Het gala was zeer geslaagd, bij aankomst kreeg je een glaasje champagne en de muziek werd verzorgd door Radio 538, tussendoor werd er nog opgetreden door leerlingen van school. De sfeer was erg gezellig en we zullen dit zeker niet meer vergeten, toch waren we ook wel erg blij toen we eindelijk in bed lagen. We doen straks met zijn allen eindexamen in havo 5 en gaan dan allemaal een andere kant op, dus dit was zeker wel een leuke afsluiting van vijf jaar op deze school.”
Nog tot en met 13 mei hebben de examenkandidaten havo en vwo examentraining, van 16 tot en met 20 mei is het centraal schriftelijk examen.