Alliantie en Trebbe bouwen complex met 78 sociale huurappartementen in Duin

30 april 2020 00:00

DUIN - Met de ondertekening van de overeenkomst voor de bouw van Duinrijk bestendigen de Alliantie Ontwikkeling en ontwikkelende bouwer Trebbe hun samenwerking in de realisatie van betaalbare huisvesting. Duinrijk omvat 78 appartementen, bestemd voor sociale verhuur door de Alliantie, in Kop Noord Almere DUIN. Hiermee wordt invulling gegeven aan de groeiende vraag naar betaalbare appartementen in Almere.

Marcel Grootenboer, projectmanager bij de Alliantie Ontwikkeling: "Door de succesvolle ontwikkeling en realisatie van het project De Molenwiek zijn we samen met Klunder Architecten en Trebbe verder gegaan in Duin in het gebied Kop Noord met Duinrijk. Hier komt een kopie van De Molenwiek met een twist. Er verrijst straks een gebouw met allure."

De 78 appartementen zijn verdeeld over twee bouwdelen, bestaande uit vijf en zeven lagen De appartementen variëren in gebruiksoppervlak tussen 45m2 en 73m2 en zijn daarmee bereikbaar voor een brede doelgroep. De appartementen worden aangesloten op stadsverwarming. Voor de opwekking van elektriciteit worden zonnepanelen op het dak geplaatst.

Ontwerp

Klunder Architecten uit Rotterdam tekent voor het ontwerp. Het appartementencomplex wordt gerealiseerd in een overgangsgebied in Almere DUIN, tussen het duingebied waar meerdere hoge appartementencomplexen worden gerealiseerd en het bosgebied waar eengezinswoningen komen. De twee bouwdelen worden op bijzondere wijze verbonden door een glazen hal die meerdere verdiepingen beslaat. De begane grond is deels verzonken in het landschap. De buitenruimte wordt ingevuld met veel duingras en groenblijvende bomen.

De bouw start naar verwachting eind mei dit jaar en de appartementen worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 opgeleverd.

Artist impression van Duinrijk. (Foto: aangeleverd)