Almeer Notaris helpt bij stichting van leerlingen Helen Parkhurst College

08 december 2009 08:00

TUSSEN DE VAARTEN - Notaris Auke van der Meer van Almeer Notaris heeft vorige week maandag 23 november de stichting Horstship officieel vormgegeven. Deze stichting is opgericht door een aantal leerlingen en begeleiders van het Helen Parkhurst College ter nagedachtenis aan hun docent, Horst.


Helen Parkhurst-leerling Niki van Sprang legt uit wat het doel is van die stichting. "Wij willen ter nagedachtenis aan onze docent Horst, die twee jaar geleden overleed, een Earthship bouwen. Ons Horstship, vernoemd naar Horst, zal op geen enkele manier nadelig zijn voor de natuur, het zal zijn eigen water zuiveren en elektriciteit opwekken."
Maar waarom doen ze dit? "Zoals eerder genoemd, voor een overleden docent. Deze docent heette Horst, hij was voorzitter van de milieugroep bij ons op school en had de droom om ooit nog eens een Earthship in de schooltuin te bouwen. Samen met onze docent Beeldende Vorming hebben wij besloten deze droom uit te laten komen. Als eerbetoon en ter nagedachtenis aan Horst. En vooral om zijn passie voort te zetten."
Hoe ver zijn ze al? "We zijn nu dus officieel een stichting. We zijn ook al bezig met het verkrijgen van een bouwvergunning en hebben de eerste schetsen en een maquette van het Horstship gemaakt. Het is nog in beginfase, maar we willen dit schooljaar alles regelen om volgend jaar van start te kunnen gaan met de bouw."

Oproep

Heeft u verstand van bouwen, fondswerving of enig ander talent dat de leerlingen kan helpen bij het bouwen van de Earthship, neem dan contact met hen op. Kijk voor meer informatie op www.horstship.nl of stuur een e-mail naar horstship@helenpark.nl.
Almeer Notaris

Edvard Munchweg 16a
1328 MA Almere
036-5374432
www.almeernotaris.nl