Almeerder doet mee aan LEGO MASTERS

23 april 2020 00:00

'Mooi om dit samen met mijn vader te kunnen doen'

Door Petra Onderwater

ALMERE – Almeerder Kasper Jongejan en zijn vader Ed zijn momenteel op televisie te zien bij LEGO MASTERS. In dit nieuwe RTL 4-programma strijden acht duo's uit Nederland en België om het creëren van de mooiste bouwwerken. "Het is ontzettend leuk om dit samen met mijn vader te kunnen doen, ook al heeft hij niet zoveel ervaring met LEGO", vertelt Kasper.

Al zijn hele leven bouwt de 37-jarige Almeerder met de kleurrijke Lego-steentjes. "Er komen altijd weer nieuwe toffe sets uit. LEGO blijft doorontwikkelen en daardoor blijft het leuk. Ik heb zelf ook meerdere bouwwerken als object in mijn huis staan", aldus Kasper. Toen hij de oproep hoorde voor LEGO MASTERS besloot hij spontaan om zich aan te melden. "Je moest alleen wel een team van twee personen vormen, daarom vroeg ik mijn vader of hij dit samen met mij wilde doen. Dat hij niet zoveel bouwervaring heeft, betekent wel dat wij bij elke nieuwe opdracht veel tijd kwijt zijn aan het doorspreken van ons plan. Ik moet mijn vader alles uitleggen, terwijl andere teams al meer op elkaar zijn ingespeeld. Wij kunnen daardoor minder technisch ingewikkelde hoogstandjes bouwen, maar moeten het vooral hebben van onze creativiteit."

Creativiteit

En met die creativiteit zit het wel goed. Jongejan is modeontwerper in het dagelijks leven en heeft ook een graffiti-achtergrond. Met hun originaliteit gooit het duo tot nu toe dan ook hoge ogen bij de jury. Zo maakten zij afgelopen zaterdag indruk met hun reusachtige knalgele spaceduck, die letterlijk van het scherm spatte toen presentator Ruben Nicolai hem met een honkbalknuppel aan gruzelementen sloeg. "Het was de opdracht om iets te bouwen rond het thema Ruimte. Vervolgens moest het bouwwerk weer vernietigd worden, waarbij je moest zorgen dat de steentjes zo spectaculair mogelijk in het rond vlogen", legt Kasper uit. "Dat was geweldig om terug te zien in de slowmotionbeelden."

Tijdsdruk

Elke week krijgen de deelnemers een nieuwe uitdagende opdracht, die binnen de gestelde tijd af moet zijn. "Normaal gesproken bouw ik natuurlijk niet onder zo'n tijdsdruk. Dat is best pittig. Maar we doen wat we kunnen en vinden het al fantastisch dat we überhaupt zo ver zijn gekomen."

LEGO MASTERS wordt uitgezonden op zaterdagavond om 20.00 uur bij RTL4 en VTM.

Kasper Jongejan en zijn vader Ed in actie tijdens LEGO MASTERS. (Foto: RTL)