Almeerder strijdt mee om titel 'Alleskunner'

06 januari 2021 13:55

ALMERE – Almeerder Mathijs van Veen en zijn vriendin Lisette doen mee aan het televisieprogramma De Alleskunner dat sinds vorige week te zien is op SBS6.

In het tweede seizoen van dit programma gaan honderd nieuwe kandidaten de uitdaging aan om de komende weken 99 verschillende spelletjes te spelen. In de eerste uitzending was onder andere te zien hoe hun behendigheid met eieren op de proef werd gesteld, moesten ze skippyballen vangen, kregen ze een muzikale rekenopdracht en moesten ze een diepbevroren T-shirt zien aan te trekken. Bij elk spel geldt dat degene die als laatste eindigt, uit het spel ligt.

"Wij houden beiden wel van een uitdaging en ik ben zelf heel competitief en fanatiek met spelletjes", aldus Mathijs over zijn motivatie om zich op te geven voor dit programma. "Het was wel lastig om ons voor te bereiden. We hebben afleveringen van vorig jaar teruggekeken, maar de spellen waren zó gek en divers. Je hebt geen idee wat je kunt verwachten."

Unieke bubbel

Ondanks alle coronabeperkingen kon het programma toch doorgaan. "Alle 100 kandidaten zijn vooraf getest en vervolgens in afwachting van de uitslag in een hotel in quarantaine gegaan", vertelt Mathijs. "Vanaf dat moment leefden wij even in een unieke bubbel. Als groep waren wij afgesloten van de buitenwereld, maar het onderlinge samenzijn en zelfs een groepsknuffel kunnen geven voelde heerlijk. Er zijn echt nieuwe vriendschappen ontstaan en stevige banden gecreëerd."

De deelnemers draaiden lange dagen, vol spanning, adrenaline en emotie. "Je leert jezelf goed kennen in De Alleskunner. Hoe ga je om met spanning? Hoe houd je je zenuwen onder controle? Hoe raak je niet uitgeput van lange draaidagen? Wat zijn mijn sterke en zwakke punten? Het was een onbeschrijfelijk mooie en intense ervaring."

De Alleskunner is elke vrijdagavond om 20.30 uur te zien op SBS6.