Almeerder zoekt fietsmaatjes voor goede doel

14 maart 2012 15:28

ALMERE - De Almeerder Folkert Buiter is op zoek naar fietsmaatjes die met hem zeven Alpencols willen beklimmen. Buiter wil met de tocht geld binnenhalen voor de stichting Michael Wings. Er is al een groep geïnteresseerden, maar meer liefhebbers zijn van harte welkom.


De stichting Michael Wings is vernoemd naar een 17-jarige jongen die stief aan lymfeklierkanker. Tijdens zijn verblijf in ziekenhuizen viel het hem op dat er nauwelijks de beschikking is over internet aan bed. Via de stichting willen de nabestaanden van de jongen ervoor zorgen dat ziekenhuizen dit wel kunnen bekostigen. “De kinderafdeling van het Flevoziekenhuis was een van de eersten die konden voorzien in een verbinding. De stichting wil zoveel mogelijk ziekenhuizen voorzien van een verbinding”, aldus Buiter die de stichting graag steunt. “Ik vraag aan alle Almeerders of ze een donatie willen doen, of met ons mee willen fietsen om zoveel mogelijk geld op te halen op rekening 55.24.95.379 t.n.v. Stichting Michal-Wings, o.v.v. Cols de Force Michael-Wings.”
De fietstocht in de Franse Alpen staat op het programma van 9 tot 16 juni. Alle kosten zijn voor eigen rekening. Kijk op www.michael-wings.nl/nieuws/bericht/cols-de-force-voor-michael-wings.