Almeerders aan basis infosite rokers

03 september 2008 07:00

ALMERE - Welke horecagelegenheden in Almere bieden rokers de gelegenheid om hun rokertje nog lekker weg te paffen? Op de site www.hiermaghetwel.nl kunnen zij dat eenvoudig bekijken. De site is ontworpen door de Almeerders Rianne Doeve en Fred Bos van het bureau Tressis BV.


Sinds 1 juli is het verboden om in horecagelegenheden te roken. Verschillende verstokte rokers hebben geprobeerd de regels te omzeilen. Zo doopten sommige kroegen zich om in 'rookkerk', want op religieuze bijeenkomsten is roken toegestaan. De rechter stak daar overigens een stokje voor.
Wie de website hiermaghetwel.nl raadpleegt op Almere, krijgt een handvol gelegenheden te zien waar gerookt mag worden. Bijvoorbeeld op het terras. Maar in sommige gevallen ook binnen. Dat lijkt vreemd, want het is tenslotte bij wet verboden.
"Dat is helemaal niet vreemd", legt mede-bedenker Fred Bos van de site uit. "Want sommige gelegenheden hebben rookcabines en dus mag er binnen gerookt worden. De roker moet alleen een cabine instappen. Wij hebben met de site geprobeerd om aan een behoefte te voldoen. We willen geen rol spelen in de rookdiscussie. Het leek het ons een aardig idee om het rokende deel van de bevolking nou eens opgewekt tegemoet te treden. De site is een opsteker voor rokers." (Foto: aangeleverd)