Almeerders enthousiast over nieuw Cardiologie Centrum

11 februari 2009 08:00

ALMERE - Het Cardiologie Centrum Almere aan de Bartokweg in Almere ziet haar patiëntenstroom groeien. De one-stop-shop formule, waarbij een patiënt een volledig cardiologisch onderzoek krijgt in anderhalf uur, lijkt te werken. Zaterdag 14 maart van 10.00 tot 16.00 uur organiseert het centrum een open dag. Tevens is er een gratis workshops reanimeren en AED-training.


Voor een patiënt met hartklachten is het belangrijk dat er snel duidelijkheid is. Bij het eerste bezoek bij het cardiologiecentrum vinden meteen alle noodzakelijke onderzoeken plaats compleet met ECG, echo en inspanningstest.
Cardioloog Janneke Wittekoek, tevens initiatiefnemer van het nieuwe centrum, is blij met de toestroom van patiënten. "Toch zijn er nog steeds veel mensen die het centrum nog niet kennen, dat is jammer want het is belangrijk dat de mensen in Almere nu kunnen kiezen. Patiënten blijven na het stellen van een diagnose onder behandeling in het Cardiologie Centrum en houden hun eigen cardioloog. Als er een ingreep moet plaatsvinden, bijvoorbeeld hartkatheterisatie of pacemakerimplantatie, hebben we goede samenwerking met omliggende ziekenhuizen maar ook verderop. We gaan altijd voor de beste oplossing voor een patiënt."
Wittekoek vervolgt: "Bij ingrepen kiezen we voor de ziekenhuizen die een bepaald specialisme beheersen of waar mensen snel geholpen kunnen worden. Een behandeling op maat dus. En buiten kantoortijden? Er is 24 uur per dag, 7 dagen per week een van onze cardiologen bereikbaar voor advies."
Voor meer informatie: 036-5406080.