Almeerders leven vijf meter onder NAPWaterschap Zuiderzeeland viert jubileum met expositie

29 januari 2010 09:38

ALMERE - In het stadhuis in Almere en in de bibliotheek van Almere Buiten is van het Waterschap Zuiderzeeland de expositie 'De vanzelfsprekendheid voorbij' te zien. Deze staat in het teken van het 10-jarig jubileum van het waterschap. Want hoe vanzelfsprekend is het immers dat Flevolanders gemiddeld zo'n vijf meter onder NAP leven?


Waterschap Zuiderzeeland bestaat in 2010 tien jaar. Tien jaar waarin de organisatie het mogelijk heeft gemaakt dat mensen in Flevoland kunnen wonen, werken en recreëren. Want Flevoland ligt bijna helemaal lager dan het zeeniveau. Als het waterschap niet zorgde voor de dijken, bestond Flevoland niet. En als het waterschap niet dagelijks water uit de polder wegpompte, zelfs in droge perioden, stond er binnen enkele weken water op het land. Daarnaast, als het waterschap geen rioolwater zuiverde, zou het leven in de sloten en vaarten snel sterven.

Reizende expositie

Tot en met vrijdag 29 januari staat de expositie in het stadhuis, tot en met vrijdag 26 februari in de bibliotheek Almere Buiten. Later in het jaar nog in kunstencentrum De Kunstlinie, de bibliotheek Almere Haven en in september nog in de bibliotheek in Almere Stad. De expositie is ook nog te zien in het Nieuwland Erfgoed Centrum in Lelystad, de bibliotheek op Urk en in De Poldertoren in Emmeloord.
Kijk voor de actuele agenda op www.zuiderzeeland.nl/jubileum.