Almeerders winnen twee kraanwatertappunten

16 augustus 2016 13:40

ALMERE - De gemeente Almere krijgt twee openbare kraanwatertappunten. Eva Frijters en Zwany Bosch de Vos uit Almere deden mee aan een selfie-actie van drinkwaterbedrijf Vitens en wonnen zo voor de gemeente twee tappunten.Vitens bestaat dit jaar 10 jaar in haar huidige vorm en viert dit door 100 kraanwatertappunten weg te geven. Door middel van een wedstrijd kan iedereen kans maken op een tappunt. Het tappunt wordt daarna geplaatst op een plek naar keuze; dit kan zijn in een park, natuurgebied, bij een sportvereniging, op een plein of in een winkelstraat.
Om het tappunt te winnen kunnen deelnemers een selfie met kraanwater insturen die ze hebben gemaakt op een festival, in een café of restaurant. Op www.kraanwaterkaart.nl kunnen deelnemers de selfie uploaden. Eva Frijters en Zwany Bosch de Vos in de gemeente Almere hebben dat gedaan. Het is nog niet bekend waar de tappunten geplaatst gaan worden.
Veel Nederlanders hebben nog schroom om buitenshuis om kraanwater te vragen. Met deze actie hoopt Vitens de kraanwatervraag en daarmee ook het kraanwateraanbod van horeca en festivals op een positieve manier te stimuleren.