Almeers bedrijf maakt overuren: "Mondmaskers niet aan te slepen"

07 mei 2020 16:45

ALMERE – "Het is een totale gekte, wat we nu meemaken", zegt Henk Wijmans van Qbeauty aan de Editiestraat in Almere. Het bedrijf besloot noodgedwongen vier weken geleden mondmaskers te gaan verkopen en heeft inmiddels al meer dan een miljoen exemplaren verkocht. En met de nieuwe maatregel om verplicht mondmaskers in het openbaar vervoer te dragen, rijst het aantal aanvragen helemaal de pan uit.

Van oorsprong is Qbeauty een familiebedrijf dat een kleinschalige sauna en beautysalon runt. En juist deze branche werd het eerst getroffen door de coronacrisis omdat het verplicht zijn deuren moest sluiten. Eigenaresse Jennifer Wijmans en haar vader Henk besloten echter niet stil te zitten, maar zagen kans om mondmaskers te gaan verkopen aan particulieren en bedrijven. Met succes, want wekelijks leveren zij inmiddels meer dan 250.000 niet medische maskers af. Doordat het kabinet het dragen van mondmaskers in het openbaar vervoer nu verplicht heeft gesteld, is de stormloop nog verder toegenomen.

Verdubbelen

Wijmans vervolgt: "Zodra die maatregel is ingegaan, is de vraag zo groot dat we het nauwelijks kunnen bijbenen. Zelfs de website lag eruit omdat we zoveel aanvragen kregen. We hebben de manschappen moeten verdubbelen en hebben vannacht met vijftien mensen de hele nacht doorgewerkt. Vandaag was het zo druk dat de mensen in de rij buiten stonden te wachten om de mondmaskers op te halen."

Verplicht

Het bedrijf verkoopt uitsluitend niet medische mondmaskers. Deze zijn dus niet bedoeld voor medewerkers in de zorg of medisch personeel, maar kunnen wel gebruikt worden in bedrijven, openbare ruimtes en zoals nu verplicht is gesteld, in het openbaar vervoer.

Mensen in de rij om de mondmaskers op te halen. (Foto: aangeleverd)