Almeers meisje naar stadhuis voor buitenzwembad

21 oktober 2009 07:00

ALMERE - Over de 6.200 Hyves-leden heeft de 12-jarige Jasmyn Rogmans al op haar Hyves-site buitenzwembadalmere.hyve.nl. Afgelopen donderdag ging ze met haar plan voor een buitenzwembad in Almere naar de Politieke Markt om steun te halen bij de gemeenteraadsleden. En met succes: alle partijen staan er achter.


Jasmyn uit Almere Haven kwam met haar vader naar het stadhuis om voorafgaand aan de vergadering haar voorstel toe te lichten en de aanwezige raadsleden te overtuigen van de noodzaak van een dergelijk zwembad. "Altijd als ik in de zomer wil zwemmen is het buitenwater vies vanwege de blauwalg. Dat is niet leuk." Het maakt Jasmyn niet uit hoe of waar er een buitenzwembad komt, zo lang het er maar komt.
Ze doet de suggestie voor een drijvende bak in het water, naar het voorbeeld van Berlijn en Wenen. "Daar heeft dat bad 500.000 euro gekost voor één zomer! Dat verdien je met entreekaartjes en wat patat verkopen makkelijk terug. Dat ga ik wethouder Visser nog even vertellen. En als zesduizend mensen in Almere buiten willen zwemmen dan zou geld geen probleem moeten zijn."

Hart van Nederland

Jasmyn begon een Hyves-pagina voor een buitenzwembad. Binnen korte tijd groeide de site enorm in aantal leden. Ze werd geïnterviewd voor Omroep Flevoland en Hart van Nederland waarna ze meer steun kreeg voor het buitenzwembad. Inmiddels telt haar site over de 6.100 leden die steun betuigen aan de actie.
Angela uit Almere Haven schrijft op de Hyve: "Ik woon al mijn hele leven in Almere, en vroeger gingen we inderdaad dagelijks zwemmen. Maar door die rot-algen kan dat niet meer. Mijn zoontje is nu twee jaar en echt niet dat ik hem hier het water in laat gaan. Ik woon vlakbij het surfstrandje en zomers is de lucht niet te harden als het warm weer is. Het zou eens tijd worden voor een buitenzwembad!"
Lege spaarpot

Alle partijen zijn voor een buitenzwembad, maar of Almeerders volgende zomer al buiten kunnen zwemmen is niet zeker. LeefbaarAlmere-raadslid Frits Huis: "Iedereen is enthousiast maar de spaarpot is leeg. Ik geloof niet dat dat zwembad er volgend jaar al is, maar de inzet van de raad is er. En we hebben al een naam voor het zwembad: De Jasmyn."
VVD verzoekt verantwoordelijk wethouder Arno Visser om met een concreet voorstel voor het buitenzwembad te komen. Na de herfstvakantie wordt dit onderwerp opnieuw op de Politieke Markt besproken.
Meepraten over dit onderwerp?

Reageer op de steling DEZE WEEK 'Gelukkig, dankzij Jasmyn komt dat buitenzwembad er wel!' via www.almeredezeweek.nl of redactie@almeredezeweek.nl.