Almeers raadslid slaat erop los

20 februari 2010 07:36

HAVEN CENTRUM - Almeers raadslid Ron Lausberg van de Almere Partij heeft vorig weekend erop los geslagen in Grand Café De Compagnie. “In mijn vrije tijd speel ik in Breaking Glass, een ‘party cover band’. Slagwerk is echt mijn passie.”


Lausberg zit in een ‘kleine big band-formatie’ waarin hij het slagwerk verzorgt. Vorige week zaterdag drumde hij de sterren van de hemel in het hartje van Haven. Vanaf 22.30 uur trad de band op in Grand Café De Compagnie, dat onlangs de Horeca Prijs Almere won. Lausberg: “De hele tent zat tjokvol.”
Breaking Glass bracht oude disco hits uit de jaren ‘80 en wat nieuwere hits. “Nummers van Michael Jackson, Stevie Wonder en Chaka Khan”, zegt Lausberg. “Onze drie zangeressen zongen die hits zoals Trijntje Oosterhuis ze uitvoert.” Veel bekende Almeerders spelen in de band. “Architect Erik Eijsbouts speelt gitaar. Hij ontwierp het huis van Jorritsma onder andere. En een van de zangeressen, Lilian, werkt als buurtregisseur voor De Schoor in Haven.”
Annelies Vente uit Lelystad was die zaterdag speciaal voor de band naar Almere Haven gekomen. “We hebben de hele avond staan swingen. Ja, die zangeressen zongen heel goed. En met zo’n band waarin vier blazers en twee trompettisten spelen, kan de avond niet meer stuk.” Lausberg: “We hebben tot half twee ‘s nachts gespeeld, aan een stuk door. Om half vier lag ik in mijn bedje.”
Breaking Glass speelt waarschijnlijk op Koninginnedag op het pleintje voor De Compagnie in Haven. Meer informatie: www.breakingglass.nl.